May 19, 2011

SAYA KEMBALI AKTIF!!

Masyallah...lamanya tak jenguk blog. Berbulan-bulan tak update...korang nak tau sbb apa saya jadi macam nie? haaaa..
Ini semua kerna buatan orang...hihihihi..tak boleh nak salahkan sapa2..sbb diri sendiri and en. suami yang nak and plan...


Alhamdulillah berkat doa dan kesabaran saya dan en. suami, positif! kini saya telah pon berbadan dua...nak masuk 6 bulan dah..untuk anak no.2..tak lama lagi Balqis akan jadi kaklong..


Setelah mengharungi pelbagai dugaan alhamdulillah sehingga kini saya dapat bertahan. Saya dan baby alhamdulillah sihat..Doakan saya dan baby dalam keadaan selamat sehingga lah ia lahir kedunia..doa kalian amat bermakna buat saya..

Feb 1, 2011

Adush asal la malas sangat nie!!


Hush lamanya tak update blog...dah berabuk blog haku nih..fuh..fuhhhh..uhuk uhuk..banyak benda yang saya nak critakan kat uols..tunggu yer...yang gumbira yang sedih semua ada....insyallah saya akan secepat mungkin update crita terbaru...

Jan 18, 2011

SEMINAR SM & SSM 2011

Wow!! memang best dapat pergi seminar SM & SSM ari ahad aritu....alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.banyak ilmu yang saya dapat and boleh dipraktikkan..terima kasih tak terhingga untuk smua yang telah menjayakan seminar ni tuk kiteorang. especially TAHNIAH! to CDM HANIS coz ini kali pertama beliau handle seminar nie..insyallah dengan izin Allah akan saya praktikkan ilmu yang saya dapat aritu and terus BERTINDAK!! go..go to Hong Kong, 2 tickets...



ramai gak yang datang...sambutan amat2 menggalakkan..peserta yang hadir pada pagi tuh dalam 106 orang...bukan main semuanya teruja and bersemangat..




nway credit to Kak Ayu..untuk gambar2 kat bawah nih..sorry kak ayu..huhu coz aritu terlupa bawak kamera..


thx kak azian coz sudi ikuti seminar nih..hope u will join us! daftar dulu yer..

hush sonok korang nari poco-poco yer..gelek jgn tak gelek

emm..syok yer fara..hilang smua ko nyer step..lingkang pukang..ekeke

ha..ini lah antara orang kuat yang telah pon berjaya...CDM Abg Lan, DDM Mai, Salha, CDM Kak Ana & CDM Hanis..proud to all of u..hope 1 day i'll b like uolls...insyallah...

Jan 12, 2011

Hakikatnya.....Proses Penuaan

Do you know ageing process starts at the age of 25?

Usually we know the terms of ageing refer to face. But actually badan kita juga melalui ageing process!

Pada usia 20-an

Bentuk payudara lebih anjal dan tegak
 
 
 Perut kempis



 punggung padat & anjal

 
Pada usia 30-an
(selepas melahirkan anak 1 or 2)


Dada akan mengalami pertambahan 3cm
Size payudara akan mengendur sebanyak 3cm-5cm


Perut buncit (kajian: 1 dalam 2 orang mengalami perut buncit)


pinggang bertambah 4cm


punggung akan menjadi bentuk pear (kajian: 1 dalam 4 orang)



Pada usia 40-an


Badan akan membulat (apple) or double pear
dada hilang anjal



perut semakin buncit (Kajian: 13% sahaja akan kekal bentuk tubuh asal)
Punggung semakin jatuh (1 dalam 2 orang)

 
 
Pada usia 50-an

  • Perempuan akan mengalami menopause
  • Masalah kesihatan mula timbul- darah tinggi, cancer, sakit2 sendi, kencing manis etc
  • Bentuk badan akan kekal.
  • Metabolism menurun
 
 
 
 
Dengan pemakaian Premium Beautiful, siri pembentukan pakaian dalam dapat membantu anda menghidari dari masalah2 ini!



Premium Beautiful is a body contour product, dapat mengagihkan lemak2 ke tempat yang sepatutnya. Membentuk semula pinggul dan payu dara.

Premium Beautiful juga dapat mencerahkan nipple pigment kulit pada warna asal.

Far Infrared yang terdapat di Premium Beautiful dapat menambahkan kekenyalan, dan ketegangan buah dada dan menggiatkan tumbersaran buah dada

Premium Beautiful direka cipta mengambil kira struktur wanita secara terperinci.

So what are you waiting for people?


No diet, No pills, No exercise, Save more money!!

Jan 10, 2011

Premium Beautiful Corset

SALAM UOLLS....

ANYONE FROM
NEGERI SEMBILAN or MELAKA
YANG NAK BELI CORSET PREMIUM BEAUTIFUL
ATAU BERMINAT NAK BUAT BUSINESS

KINDLY PLEASE SMS/CALL/EMAIL
012-2222169
bestshape2u@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...