Dec 30, 2010

Sopink di Hari Krismas

Cuti krismas aritu ajak hubby gi jalan2 kat alamanda..cadang nak bawak Balqis jalan2..sambil mamanya cuci2 mata..alih2 saje wat pandang kat butik Nichii..ekeke trus tarik tangan hubby wat masuk butik tuh..
Warghhhhh mmg banyak gila baju...ada sales plak..70%..50%..20%..10%..
hish rasa cam nak borong jerk...punya ler berpinau biji mata..tak tau nak pilih mana satu..kaler jgn cakap..smua ada..sampai hubby naik boring tengok aku kehulu kehilir pilih baju..punya lama pilih sampai Balqis buat butik tuh macam kedai mama dia punya...main lari2..sorok2 dalam baju...adoi..

tak tau nak pilih mana satu last2 kena tagur kat cik adik manis.."akak nak pilih baju macam mane? kaler apa? biar saya tolong" terkedek-kedek ler budak tuh p pilih baju tuk aku..halooo adik manis..akak ko nih dah fening..kalo boleh nak angkut smua baju2 yang ada..ekeke..cik adik manis pon dtg dengan bangga tunjuk baju yg dia pilih.."saya rasa akak sesuai ngn baju nih".."aku ngn hubby diam jerk..bukan apa terkedu.."emm takpelah dik..tima kasih"..aloo adik manis sori skit ur choice like makcik2 ler adik manis...ko ingat aku dah tua ker?..

last2 kesian kat hubby nyer pasal dapat la rembat 2 helai jerk...hubby tanyer nape tak pilih 3,4 helai? (uiks yang perli ker!) dengan muka 10sen.."takpe la yang 2 helai pon cukup"

hush..wedges kat sane pon cantik2..tp tak sempat nak rembat satu..hubby dah buntang bijik mata dahhh...hehehe

Balqis and hubby pon tak ketinggalan..diorang pon sopink baju juga..nway nilah hasil rembatan di Nichii..(psstt..abaikan background yang blakang tuh yer..nway uolls solid tak i? huhu penangan dari Premium Beautiful larrr..)




 

Balqis




TAHNIAH MALAYSIA!!

Sejarah telah tercipta..selama 14 tahun menunggu akhirnya Malaysia dapat menamatkan panantian itu selepas menumpaskan Indonesia dengan agregat 4-2....huhuhu ada bangga sikit ler ngan pasukan Malaysia kita...

Saya sangat bangga dengan penjaga gol Malaysia iaitu Khairul Fahmi..sane sini dlm blog smua cita pasal mata sepet nih..sampaikan saper awek dia pon diorang tau...actually wa tabik sama lu la sepet..stakat nih lu la penjaga gol terbaik wa pnah nengok..ekekeke kalo tak habis lah pasukan Malaysia kita malam tadi kena blasah...

And tak dilupakan pada Safi Sali yang telah dinobatkan penjaring terbanyak...Tahniah Bro!!

Syabas sekali lagi untuk pasukan Malaysia kita...setelah usaha,penat lelah dan pengorbanan setiap pemain, jurulatih tak ketinggalan serta pegawai pasukan jelas terhasil dengan jayanya...(wah dah macam menteri lak aku cakap yer.. :) )

Dec 29, 2010

Herba Maharani




.
Antara khazanah perubatan dan amalan kesihatan tertua khusus untuk wanita. Ramuan khasnya telah menyerlahkan kehebatan dan keterampilan wanita sehingga kini. Herba Maharani masih tetap menjadi pilihan utama dalam penjagaan kesihatan dan kecantikan wanita di seluruh dunia.

Sejarahnya:
Berasal dari Dinasti Tang.Terkenal semasa Dinasti Ming sebagai ilmu & rahsia kecantikan awet muda & kesihatan lebih 3000 tahun yang lalu. Herba Maharani ketika itu hanya diproses untuk keluarga Maharaja sebagai herba penyubur, kecantikan, awet muda & kesihatan. Dinamakan herba Maharani sempena nama Maharani Te Zhi, antara maharani yang mengamalkan herba ini.
Maharani Te Zhi sangat mementingkan kecantikan & kesihatan. Pada zaman pemerintahan Dinasti Ming, Maharaja ketika itu dikatakan mempunyai 9999 maharani & gundik dan Maharani Te Zhi yang paling disayangi Maharaja. Maharani Te Zhi mempunyai kulit seperti lilin & licin. Maharani juga melahirkan anak lelaki sebagai waris takhta

Apakah Ramuannya:
Menggabungkan 16 jenis ramuan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utama Produk Keluaran Beijing TongRenTang.

TongRenTang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun. Merupakan pembekal tunggal ubat-ubatan kepada kerabat Maharaja semasa Dinasti Qing.

TongRenTang Te Zhi Bai Feng Wan diperakui sebagai Produk Terkenal di China pada tahun 1994. Diiktiraf sebagai Spesis Ubat Herba yang Terpelihara pada tahun 1998.
Mendapat pengiktirafan Halal oleh Pertubuhan IFANCA.



Adakah Produk Te Zhi Bai Feng Wan atau Herba Maharani ini Halal??

Kepada pengamal pil ini, usah risau kerana pengilang di China telah memperoleh pengiktirafan Halal daripada China Islamic Assocation,
Beijing untuk produk ini.


Kehebatan Herba Maharani:

Antara keberkesanan herba maharani (untuk mereka yang mengamalkan pengambilan secara teratur & berterusan)

1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur

2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan & kekuningan

3. Anti bakteria ( sekitar faraj )

4. Melegakan sakit pinggang, sendi & lutut

5. Melegakan migrain & angin dalam badan

6. Menguatkan hati & buah pinggang

7. Melegakan asma

8. Baik untuk pesakit diabetes ( kencing manis )

9. Menghilangkan bau mulut ( terutama waktu bangun pagi )

10. Menyelesaikan masalah buasir kecil

11. Merangsang hormone estrogen, progesterone & androgen ( hormone seks )

12. Memberi kebahagiaan kepada pasangan

13. Kesuburan & awet muda

14. Mencantik, menegang & melicinkan kulit

15. Menaikkan seri muka

16. Menegangkan payudara

17. Menghilangkan kelesuan & muka pucat

18. Melambatkan proses monopouse

19. Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam

20. Menguatkan antibodi / imunisasi

21. Melancarkan peredaran darah

22. Amalan semasa pantang ( bersalin )

23. Menambah darah selepas bersalin

24. Menguatkan otot-otot rahim & peranakan

25. Membanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin

26. Menghilangkan urat timbul

27. Mengimbangi tekanan darah

28. Meningkatkan kecerdasan minda


HARGA: RM65.00 sekotak
(dlm 1 kotak ada 6 bola..dlm 1 bola ada 50 biji)

Dec 28, 2010

Emmm...Wanginyaa...

"Emmm...wanginyaaa..mama wangi kan..mama nak cium tak.." (bawak bantal sambil kejar soh saya bau..)

Hax..hax..ekeke entry tuk ari nih pasal Balqis..dia memang sayang sangat ngn 4 bantal busuknya...buktinya antara 2 dari empat bantal yang ada...

Kalo takde bantal nih for sure dia tak boleh nyusu and tak boleh tido engko..
begitu dasat penangan bantal tuh...baunya tak boleh nak kate..dia sorang je kate wangi...oloh anak mama sorang nih..ikut prangai sape nih??

Sbenarnya asal usul bantal2 Balqis nih sejak dia baru lahir uwan nya dah buatkan tuk dia..tu sampai skang Balqis memang sayang sangat2 ngan bantal-bantal nya tuh..

So tak boleh nak kate apa coz habit Balqis nih mmg diwarisi trun temurun dari..tutttt..ekeke tak boleh sebut..he'eh bukan dari mamanya yer.. :)

Uolls layan jer lah yer picca nih..






Dec 27, 2010

Premium Beautiful is Friendly for Breastfeed Mommy

Tiada masalah lagi!!..Premium Beautiful dapat membantu mommy2 yang sedang BF baby.....nway tak susah pon uolls..saya sharekan info and picca untuk uolls..


Credit to blog Amalina one of biz partner Mai from Shah Alam

thanks to Puan Anon yg bertanya... so saya buat entry kat sini camner nk pam susu bila pakai PB :D

nasib baik ada mannequin nih..so bleh tunjuk camner :D


btw, ramai je pumping mommies yg pakai PB while pumping...yg saya tau adalah Fizamior, Yaya and Hanis...now, saya pun join d club :D

 


1st STEP: if nk pam susu pakai PB, just longgarkan tali long bra(adjust mcm tali bra tuh), pastu turunkan cup bra...pastu bleh la letak corong pam n pam mcm biasa..

2nd STEP: kalo pakai freestyle mcm saya, ada cangkuk khas kan yg medela bagi, pakai yg cangkuk A and sangkut kat adjuster long bra td tuh..pastu yg nk kepit tu,kepit kat waist nipper(bengkung)..pastu bleh la freestyle hehe...

3rd STEP : if pakai manual pam/electrik pam yg kena pegang, pegang je la pam tu..nanti bila dah siap, angkat balik cup bra tu n settled..kemas2, n basuh pam :D

So uolls? sonang kan?? tiada yang mustahil dengan Premium Beautiful..masalah anda dapat diatasi...

Cepat uolls cash rebate dah nak berakhir..rebut 1 set Premium Beautiful untuk pakaian dalam anda..

Nway dengan Premium Beautiful anda juga boleh generate income hingga 5 angka..tak percaya?? Do SMS or CALL me...segan boleh trus email jer yer..


012-2222169

Dec 26, 2010

Alhamdulillah



Terima bonus dari Hai'O..hasil daripada Premium Beautiful..Anda ingin tahu lebih lanjut bagaimana caranya??

Call me.. 012-2222169




GET FREE TRIAL!!


 

CASH, CREDIT CARD AND INSTALLMENT
ACCEPTED!!


BOOK UR SET NOW..REBATE STILL ON UNTIL END OF DECEMBER..



REBATE UP TO RM4500!
SEMPENA JADI PENAJA UTAMA UNTUK
GADIS MELAYU..

Dec 24, 2010

PROMOSI DAH NAK BERAKHIR..CEPAT!!!


ATTENTION PLZ...

PROMOSI HAMPIR TAMAT..

Dapatkan set PREMIUM BEAUTIFUL anda segera!!

  
FIRST TIME IN HISTORY!!
 
SYARIKAT MENGELUARKAN REBATE
UP TO RM4500!



OVERSEAS BUYERS ARE WELCOME!!


CASH, CREDIT CARD AND INSTALLMENT
ACCEPTED!!

SEGERA HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN FREE TRIAL...

012-2222169 
  • EFEK YANG DI TIMBULKAN OLEH PERTOMPOKAN LEMAK DAN KEGEMUKAN BOLEH MENYEBABKAN BADAN MENARIK. 
  • PERLINDUNGAN YANG SEMPURNA UNTUK MENUTUPI KEKURANGAN PADA TUBUH DENGAN LEBIH SELESA, MUDAH HANYA PAKAI DAN TIDAK MENDATANGKAN KEMUDARATAN. 

ITULAH SALAH SATU SEBAB TERCETUSNYA REVOLUSI PREMIUM BEAUTIFUL DI MALAYSIA!.

SELAIN ITU,KEISTIMEWAAN PREMIUM BEAUTIFUL IALAH :
 
• KESANNYA TAHAN LEBIH LAMA DARI BIASA
 
• LEMAK TERBAKAR SECARA SEMULAJADI
 
• TIDAK MENCACATKAN RUPA PARAS (PERFECT BODY GETS)
 
• SANGAT DI SYORKAN UNTUK MENUTUPI RUPA-PARAS BADAN YANG GELEBEH DAN TULANG TIDAK SEKATA DIPERBETULKAN ATAU CELA TUBUH GEMPAL & LEMBIK YANG TIDAK SEKATA DI PEJALKAN.
 
• CARA PAKAI, CARA TANGGAL, CARA BASUH- AKHIRNYA MUDAH DISEBABKAN PENGENDALIANNYA 'USER-FRIENDLY'
 
• KESAN LANGSING AUTOMATIC DAN BERKEKALAN LAMA JIKA TERUS MENGAMALKANNYA.

Dec 22, 2010

Saya sangat menggila dengan...

Blueberry Tart


Warghhhh..mmg saya menggila kalo dapat makan ini..kalo satu hari hadap makan blueberry tart tak makan nasi pon takper...mmg sodap..hingga menjilat jari..so saya memang tabik spring dengan kawan satu U dengan saya...dia mmg pandai buat kueh, kek, cream puff..mcm2 lagilah...i really respect her coz dlm sebok2 ngn biz kue dia boleh fokus dlm study juga..same like me...(taknak ketinggalan ketapi gak..) kira kiteorang nih SUPER MOMMY lah..ekekek 

Nway..saper2 rasa nak tempah kue raya,wat besday party ker, kenduri kawin ker, hantaran ker, atau nak makan sendiri2 mcm saya..bleh lah wat tempahan dengan kawan saya Juren..(huhu babe free tart blueberry satu lori ar...promote blog nye pasal)



Uolls bleh la cuci2 mata and jalan2 kat blog kawan saya yer....Selamat menjamu selera..yummy..yummy...

Dec 21, 2010

Dekat? Jauh? Dimana Jua Anda Berada....

Premium Beautiful for International Buyers..

Yes you heard me, I'm accepting orders for those who is staying abroad and wish to wear Premium Beautiful!
Postage via FEDEX, DHL or UPS. Will reach to your destination within few days!




Simply provide me your body measurement, within 7 working days the item will deliver to your door step!



Life time warranty! What else can u ask for? Buy once and wear it forever!

One and only corsets with SUPERBRAND!!




Dec 20, 2010

Premium Beautiful Helps To Conceive? Betul ker??


Tahukah anda dengan kombinasi antara Premium Beautiful dan Herba Maharani dapat membantu anda dari segi kesuburan wanita dan ia diantara rawatan TERMURAH tetapi BERKESAN di pasaran.


Premium Beautiful helps to balance your hormone estrogen and progesterone. Ia tanpa sedar semasa memakainya dapat menstabilkan kedudukan rahim, rahim jadi naik ke posisi yang sebenarnya, jadi seterusnya rahim akan bersedia untuk proses hamil, melancarkan darah keseluruh badan secara tidak langsung membantu menyuburkan. Kegemukan juga akan menyebabkan ketidakhamilan, jadi Premium Beautiful sangat membantu untuk menurunkan berat badan.

Manakala Herba Maharani membantu menambahkan darah dan tenaga batin badan. Ia berkesan untuk mengawalatur peredaran haid yang tidak tetap & menangani masalah-masalah wanita seperti kesakitan haid, keputihan, mengecutkan otot rahim selepas bersalin, mengawalatur rembesan hormon dan sebagainya.

Keberkesanan produk ini dapat dirasai selepas makan untuk 2-3 bulan. Dapat menyelesaikan masalah kronik wanita dan gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan dan lain-lain) ia juga menguatkan otot rahim.

Cara pengambilan Herba Maharani yang WAJIB dipatuhi :
1 bola kuning (=50 pil hitam kecil) sekali sehari. Mula ambil selepas hari terakhir peredaran haid dan berterusan selama 6 hari. Kemudian berhenti sementara sehingga selepas kedatangan haid pada bulan depan dan makan mengikut cara yang sama.
Nota : Jika anda rasa badan panas (sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, anda boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air
Perhatian : Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani.Sewaktu makan asid folik atau ubat subur yang lain, anda juga boleh makan Herba Maharani. Akan tetapi, dinasihatkan anda makan makanan kesihatan/ supplemen ini pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam. Contohnya, selepas makan asid folik, anda boleh makan Maharani selepas 4 jam.Harap maklumat di atas membantu anda.

Some real testimonials:
 
1) Kak Nani dari Kelana jaya -sudah berkahwin hampir 15 tahun, sebulan mengamalkan, telah mendapati dirinya hamil. Kini anaknya sudah berusia 3 tahun.
2) Masalwa dari Ampang, 5tahun hidup suami-isteri sunyi tanpa tangisan anak, mengamalkan set Premium Beautiful & maharani, tidak sampai 2 bulan, disahkan hamil.
3) Yuhaniz Bukit Jalil, hati sudah gelisah tidak jua mengandung walaupun sudah berkahwin hampir setahun. Selepas mengamalkan set ini , Ini message beliau kepada saya "Emma, alhamdullillah skrg sy dah pregnent dlm 3 buln dah. Slps 1bulan pakai PB gak aa pregnent, sbb sy pakai ms hbis period, next month tu,dh lekat..yey!!-i masa pakai PB kan dah 10bulan kahwin..:))"


More testimonial!!!! :)
One of our business partner dah 4 tahun menunggu nak anak tapi tak dapat2 jugak.. but with the help of Premium Beautiful + Herba Maharani (kira makan consistently ), Alhamdullilah she's now pregnant.

 

So..tak salah kalau uolls mencuba..Lagipon memang terbukti berkesan!! Mungkin ada yang berkata, "Ala... kebetulan..." but again, it's not wrong to try, dear..
And it's cheap!! Way cheaper than other methods! *with hidden cost*

Jika masih ditakdirkan tiada rezeki untuk mendapatkan zuriat melalui PB, uolls can still use the PB corset for other purposes like slimming, back pain, slipped disc, fibroid problem, white discharge and etc, and it's under warranty for life! 


KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA 
DAPATKAN SATU SET UNTUK MENGATASI MASALAH KESUBURAN SERTA MEMBERIKAN KESIHATAN DAN KEYAKINAN DALAM DIRI ANDA..

 
contact me for appoinment / PB trial set

012-2222169




Arghhh feningg...

Next year on feb my SIL weeding..rasa cam lambat lagi ek..tp ade sore2 sumbang sudah remind aku tempah baju awal2..hadoi ai tema color orange..(hamboi ko saje pilih kaler orange kan nyah..warna kebanggaan ler katakan..bluekk.mentang2 mak pak sedare termasuk ler haku ngn ko skali lah kerja TM..)


Hadoi baju aper nak buat nih??...ketandusan idea betol lah..nape lah ko pilih kaler nih yang oi..kakak ko nih dah ler golap gulito..kasik ler kaler cun skit tuk akak..plz :( 

Uolls...any ideas??
nak camnih bole?

dapat baju cam CT nih cantik gak yer..

kaftan? cun ker?
kebaya? glamornya..
cun gak..

i like..

pweeewitt..boleh ker pakai canih? silap2 tak nampak pengantin dahh
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

ekeke boleh pakai camnih??



 

Dec 18, 2010

Sejuk perut mama mengandungkan...



Sejak dua menjak nih..tiap kali sbelum tido..balqis mesti kate.."aqis sayangggg mama"

adush bila dengar balqis kata camtu...sayu jerk rasa...and kalo dia buat salah, mmg tak jadi nak marah..coz dia akan mengayat saya balik..."aqis sayang mama"..siap kiss pipi lagi..langsung tak jadi nak marah..ekeke..ko pandai yer pancing mama..

Ya Allah..aku bersyukur padaMu..betapa istemewanya anugerah yang ko beri padaku..bila tenung muka Balqis, macam tak caya saya dah jadi seorang ibu..balqis permata hati mama.. :)

Setiap kali solat slalu berdoa smoga Balqis menjadi orang yang berguna dan berjaya bila dah besar nnti...

Bila kengkawan and saudara mara tanyer mesti terkujat dengar jawapan balqis..huhuhu, "Balqis dah besar nak jadi apa?"..so, dengan selamba dia jawab..."JUTAWAN!"...ha amik ko...penah ko dengar kalo tanye budak lain dia jawab camtu? bukan saya yang ajar yer....

Tapi saya slalu nasihatkan pada Balqis, kalo nak jadi jutawan..kena balajar pandai2..so insyallah dia akan faham..nak jadi jutawan, pelajaran pon penting..

Smoga doa saya dan balqis dimakbulkan Allah S.W.T...Aminnn..

Mama pon sayanggg balqis..

Dec 16, 2010

LAW of ATTRACTION


Law of Attraction atau lebih dikenali sebagai Hukum Tarikan. Hukum tarikan ialah segala perkara yang kita fikirkan dengan seluruh perhatian, tenaga dan fikiran samada positif ataupun negatif akan datang dalam kehidupan kita.

Doa mohon pada Allah S.W.T


Al-Quran
Tahukah anda melalui doa dan Al-Quran dapat menyerlahkan kuasa tarikan yang luar biasa dalam mencapai kecermelangan dalam kerjaya kita?

Apa yang kita fikirkan hari ini menentukan apa yang akan terjadi pada masa hadapan. Jika kita mahukan masa hadapan kita lebih cemerlang, kita perlu berfikir dan mencipta keinginan ke arah kecermelangan itu.

Persoalannya, apakah kayu ukur bagi memastikan kuasa tarikan yang kita hasilkan tidak merentasi sempadan nilai? Apakah kayu ukur bagi memastikan tenaga daripada kuasa minda kita kekal dalam kerangka agama?

Jawapannya sudah pasti adalah Al-Quran. Melalui Al-Quran dan doa, kuasa tarikan yang terhasil diselarikan dengan petunjuk Tuhan. Firiran dan tindakan kita juga dibentuk sesuai dengan kehendak Tuhan. Kesannya, terhasillah kuasa tarikan yang luar biasa. Namun, yang paling utama kuasa tarikan itu menjamin kecermelangan yang lebih holistik, kecermelangan dunia dan akhirat..wallahualam...

Jadi anda yang terlibat dalam bisnes dan slalu berjumpa dengan client especially macam saya..praktikkan lah kuasa minda anda and always think positive for your prospect dan salurkan getaran positif padanya..insyallah anda akan berjaya...

Persoalan??

Premium Beautiful consist of 3 parts

 
  • Long Bra
  • Long Girdle
  • Waist Nipper

Antara persoalan yang selalu ditanya..even kawan baik saya sendiri pon tanya soalan yg same..so,maybe uolls pon teragak nak tanya macam nih gak..

Boleh tak I pakai girdle je?

Boleh but effectnya takkan sama, as Long Girdle akan menolak semula lelemak ke atas.. and u end up having a muffin top... uolls mesti taknak kan?

Harga PB ni berapa ye?
 
Ok harganya ialah RM2000 or RM2200 (size S-5XL), harga asal RM2600. plus u dapat lagi REBATE on top of that bermula RM225 sehingga RM4500!!

Selesa ke pakai PB nih?

Saya percaya kalo uolls deal with the right person, you will get the comfortable size.. so pakai takde la menyeksakan. And the material itself is thermo regulate. Made of AKWATEK and AKWADYNE.. bila suhu panas ia bertindak menyejukkan badan dan bila suhu sejuk dia memanaskan bandan.

Berapa lama nak kena pakai PB nih?
 
Pemakaian minimum 8 jam sehari, dan semasa memakai PB seelok2 nya uolls minum lah 8 gelas air sehari.

Cara bayarannya macam mana pulak?
Bayaran samada cara CASH, Credit Card or also RHB easy installment plan.

Kalau i duk overseas macam mana?
Boleh je i can courier it to yourdoor step. pilih je ape2 delivery services of your choice.

I lahirkan anak secara c-sect, boleh tak pakai PB ni?
Bolehhh!! Tapi lepas luka jahitan sembuh ye..

Lifetime Warranty tu cover ape?
Cover semua any defects koyak, cabut, patah etc. For RM2000 it is worth investment!!


ok? puas hati uolls? Smua persoalan dah pon terjawab..kalo masih ada lagi persoalan..uolls boleh terus call yer..jangan segan-segan..or email jerk..


0122222169
bestshape2u@gmail.com 





Dec 15, 2010

Period Pain?

Setiap bulan wanita akan mengalami satu kitaran haid selama 28 hari seminggu. Senggugut bukan sekadar kekejangan teruk ketika haid, tetapi ia turut menjadi petanda penting supaya semua wanita yang mengalami masalah ini menjalani pemeriksaan awal bagi mengesan kewujudan endometriosis. Sengugut sering menyerang seorang wanita pada hari pertama dan kedua haid.

Terdapat dua jenis senggugut boleh menyerang ketika haid iaitu sengugut primari dan senggugut sekondari. Sengugut primari adalah disebabkan oleh pengeluaran prostaglandin yang menyebabkan pengecutan rahim yang kuat. Kebiasaanya ia sering menyerang pada usia muda sebelum berkahwin dan bertahan pada hari pertama dan kedua haid. Manakala senggugut sekondari pula disebabkan oleh endometriosis (wujudnya sel endometrium di luar rahim dan berlaku pendarahan di dalam perut) atau jangkitan kronik yang menyebabkan senggugut datang kebiasaannya pada usia lanjut dan bertahan sepanjang pendarahan haid.





Pengalaman saya sendiri setiap bulan time period, senggugut mesti tak boleh lari punya..slalunya the 1st day of period..masyaAllah sakitnya Allah je lah yang tahu..kekadang sakit bawak sampai ke pinggang..ngalahkan sakit nak bersalin plak..

Sekarang saya totally dah tak de masalah senggugut lagi..Alhamdulillah..dan terima kasih Premium Beautiful kerana menyalamatkan saya. Bila time period mmg the best kalo dapat pakai PB..coz perut rasa sedap, panas dan berangin jerk..sakit pinggang pon terus hilang..sbb adanya waist nipper yang dapat mengurangkan sakit dan menyokong tulang belakang kita..

Anda semua mesti nak tau bagaimana FIR yang terdapat pada Premium Beautiful membantu masalah sengugut..

  • Menghilangkan sakit sebelum dan semasa datang haid. 

  • Mengatur kitaran haid secara normal
  • Melancarkan perjalanan darah.
  • Mengatasi masalah darah haid yang berlebihan atau datang lebih dari hari maksimum (lebih dari 7-8 hari). 
  • Memperbetulkan kitaran pusingan haid agar datang setiap bulan pada waktu yang tepat.
  • Mengatasi masalah keguguran (benih perempuan lebih sihat, kuat dan berkualiti)
  • Mengatasi masalah kesukaran mendapatkan zuriat/anak.
  • Mengatasi risiko barah rahim.
  • Mengatasi risiko barah payudara.
  • Membaiki sistem hormon menjadi lebih baik dan sempurna.
  • Menghilangkan masalah jerawat dan melicinkan kulit muka.
  • Sesuai untuk remaja perempuan yang baru sahaja mula baligh atau perempuan yang selalu mengalami masalah sengugut, masalah jerawat tumbuh dimuka dan badan kerana hormon tidak menentu.

Bonus bagi uolls yang dah pon ada Premium Beautiful..sayangilah corset uolls yer kerana ia amat2 ajaib dan dapat mengatasi masalah uolls slama nih..




Dec 14, 2010

Apa Impian Anda??


Smua orang ada impian kan?? Impian saya untuk tahun 2011 nih..insyallah smua dalam list akan jadi kenyataan...

Ramai kengkawan dah bli umah..so impian pertama saya next year dah ade rumah banglo sbijik..untuk keselesaan kluarga saya...



perghhh..ruang tamu yang sangat2 selesa...


 
wow ni pon cun gak...


bilik tido saya...wah!


dining room



Impian kedua saya adalah untuk memiliki sebuah kenderaan yg sesuai dgn jumlah ahli keluarga saya. Buat masa ni, kami baru 3 anak beranak..Balqis masih kecil lg so saya rasa kereta idaman yang diimpikan amat sesuai untuk kami..



Impian yg terakhir saya, nak simpan duit and penuhkan akaun ASB, set-up Education fund for Balqis..target by the time we reach 35, boleh retire from our current job and boleh sara hidup through passive income and doing anything we like for the rest of our life!! Tp right now, kena la work hard n focus wif my biz of Premium Beautiful..and aim for all these. InsyaAllah!


tis for Balqis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...