Dec 10, 2010

ALERT!!

Congrats Hai'O
i'm pround to be a entreprenuer of Premium Beautiful

Paper harini...bangga dengan Premium Beautiful coz ia datangnya dari syarikat yang telah diiktiraf dan telah menerima anugerah kecermelangan.
So, sape2 yang terbaca..terpandang..terjeling..bukan juling yer..jgn ada rasa sangsi lagi dengan produk yang dikeluarkan oleh syarikat Hai'O...smua produknya amat2 berkualiti...yang penting dijamin HALAL. walaupun semakin banyak spekulasi2 yang cuba dibuat oleh orang ramai atas status Halal Syarikat Hai'O sehinggakan sampai tidak masuk akal tapi Hai'O tetap berdiri teguh..saya buktikan pada anda..


Maaf, saya tiada info tentang Hai-o samada plan mahupun produknya, cuma apa yang saya tahu, syarikatnya memang besar dan tersenarai di Bursa Saham Kuala Lumpur dan syarikat ini bukanlah syarikat patuh syariah"

-  Zaharuddin tahun 2007

Zaharuddin tidak langsung mengatakan yang syarikat ini haram atau sebagainya dan beliau pun dh kata yang beliau tiada info langsung mengenai syarikat Hai-O…beliau hanya memberi andaian sahaja, tetapi timbul spekulasi yang bukan2 dari orang ramai tentang perkara ini…siap buat forum lagi and macam2 lagi…

So, kami mengambil inisiatif kami sendiri menghubungi Security Comission berkenaan dengan hal ini…ini bukti yang kami dapati..

TERKINI as at 31 Mei 2010.


isu_zaharuddin_vs_haio_02


 bukti yang paling kukuh yang kami dapati, antara beribu-ribu syarikat MLM di Malaysia ini, hanya Syarikat Hai-O sahaja mendapat pegiktirafan sebagai SYARIKAT YANG PATUH SYARIAH….

DAN

Majlis Syariah sangat mengambil berat tentang ini kerana 99.9% usahawan ialah tergolong dalam umat Islam…

saya sendiri amat mengambil berat tentang ini seperti anda semua juga kerana saya ingin mencari rezeki halal dan berkah dan yang di redhai Allah S.W.T….

Jadi, fikir-fikirkanlah….

P/s: Pada semua yang bekerja di syarikat2 MNC atau syarikat yang disenaraikan dalam BSKL tak kirala papan pertama ,kedua ,ketiga dan tak kirela syarikat itu dari malaysia or dari luar negara…tak kirela syarikat tu besar seperti oil and gas or syarikat kecik pun….u all dh yakin syarikat tempat u all bekerja tu ialah syarikat patuh syariah??????
Sila periksa dengan Security Commision ye….

Hanya Majlis Fatwa sahaja yang boleh menentukan mengenai isu halal atau haram ini…

Jadi jangan pandai2 membuat andaian dan spekulasi yang bukan2 lagi yer uolls...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...