Dec 8, 2010

Obesiti?


Obesiti didefinisikan sebagai lebihan lemak tubuh yang boleh menyebabkan masalah kepada kesihatan. Obesiti berlaku apabila saiz atau bilangan sel lemak di dalam tubuh meningkat.

Indeks jisim tubuh atau Body Mass Index (BMI) merupakan kaedah yang digunakan untuk mendapatkan data asas tahap kegemukan dan obesiti. BMI digunakan dengan mengira berat badan dalam unit kilogram (kg) dan  dibahagikan kepada tinggi dalam unit meter kuasa dua (m2 ).


Obesiti merupakan satu penyakit kronik yang boleh menyebabkan pelbagai penyakit contohnya seperti :


1. Diabetis,
2. Darah tinggi,
3. Penyakit jantung,
4. Kegagalan sistem pernafasan ,
5. Kegagalan system perkumuhan
6. Kanser dan sebagainya.


Menurut satu kajian, (Kelishadi, WHO 2007), kes obesiti semakin menular di kalangan kanak kanak dan remaja di negara- negara membangun. Penyakit obesiti merupakan satu faktor utama yang akan membawa kepada rintangan terhadap insulin dan sindrom metabolik. Sindrom metabolik juga adalah tinggi di kalangan penduduk dewasa di Asia.

Di Malaysia, sehingga tahun 2006, 29% penduduk dewasa mempunyai berat badan yang lebih dan 14% mengalami obesiti. Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menganggarkan bahawa pada tahun 2015, secara kasar 2.3 bilion  penduduk di dunia akan mempunyai berat badan yang lebih dan 700 juta penduduk dunia akan mengalami obesiti.



Faktor- faktor yang menyebabkan obesiti

1. Keturunan dan faktor genetik
2. Tiada senaman yang mencukupi
3. Nutrisi yang tidak seimbang/ Pengambilan makanan dengan kadar
    yang banyak
4. Hormon
5. Pengambilan ubat/ Rawatan
6. Virus

ANDA JENIS GEMUK APA??

Kegemukan individu boleh dikategorikan kepada 3 jenis iaitu :

Gemuk Air
• Badan mengelambir dan lembik disebabkan oleh kandungan air yang 
  tidak diperlukan berlebihan di dalam badan.
• Badan akan terasa cepat letih dan mengah apabila melakukan aktiviti 
  harian.

Gemuk Angin
• Perut terasa sebu adakalanya sukar untuk membuang angin keluar.
• Mudah mendapat sakit kepala.

GEMUK AIR dan GEMUK ANGIN : Picit bahagian lengan tangan, 
anda akan merasai lengan tangan mengelambir dan lembik.

Gemuk Daging
• Badan berasa berat dan pejal.
• Mudah penat apabila melakukan tugas harlan.
• Proses penurunan agak lambat berbanding mereka yang gemuk air
  atau angin mi kerana lemak di dalam badan menjadi tepu dan bergumpal
  bersama daging.
• Proses penurunan melalui perpeluhan dan mengikut pantang yang disarankan

GEMUK DAGING : Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasa 
pejal dan padat.

Gemuk air dan Gemuk angin mudah untuk turun berat badan tetapi 
Gemuk Daging mengambil sedikit masa untuk turun. Gemuk Daging 
berpunca dari lemak yang berkumpul menjadi tepu dan bergumpal bersama 
daging.

wow..bentuk idaman..

PB save my life!!



Hanya dengan Premium Beautiful, tidak kira jenis apa pun gemuk uolls, Sinaran FIR akan terus menembusi jauh kedalam kulit epidermis uolls...
Jangan tak caya..boleh tembus sampai 6 - 9cm yer dik non..
Jesteru FIR akan mencari, membakar, mencairkan dan seterusnya dikeluarkan dari badan secara semulajadi (menerusi perpeluhan, buang air besar, kecil - tampak jelas kesan berminyak).

PB ibarat pasu bunga, mula-mula hari ni kita tanam esok bila pecahkan pasu mesti tanah terburai... and kalau dah setahun tanam bila pecahkan pasu tu tanah elok je tak terburai.

Premium Beautiful helps to distribute all the fats dengan sekata..tak hairanlah orang berbadan besar pon boleh pakai PB and mampu tampak langsing dan anggun..tulah special and istimewanya Premium Beautiful..yang penting cantik terbentuk.


nampak beza kan?kan?kan?


hilang smua spair tyre
So....uolls..tak yah bazir-bazir duit yer gi slimming centers..Coz wif Premium Beautiful almost 99% clients mesti ada positif feedback. Yang lagi 1% tu is either tak pakai betul-betul 8 jam sehari atau dapat size yang SALAH
yang penting u all beli dari authorized dealer...ada betul ka??

HURRY book your magical corset today!!
CALL 0122222169

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...