Jan 18, 2011

SEMINAR SM & SSM 2011

Wow!! memang best dapat pergi seminar SM & SSM ari ahad aritu....alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.banyak ilmu yang saya dapat and boleh dipraktikkan..terima kasih tak terhingga untuk smua yang telah menjayakan seminar ni tuk kiteorang. especially TAHNIAH! to CDM HANIS coz ini kali pertama beliau handle seminar nie..insyallah dengan izin Allah akan saya praktikkan ilmu yang saya dapat aritu and terus BERTINDAK!! go..go to Hong Kong, 2 tickets...



ramai gak yang datang...sambutan amat2 menggalakkan..peserta yang hadir pada pagi tuh dalam 106 orang...bukan main semuanya teruja and bersemangat..




nway credit to Kak Ayu..untuk gambar2 kat bawah nih..sorry kak ayu..huhu coz aritu terlupa bawak kamera..


thx kak azian coz sudi ikuti seminar nih..hope u will join us! daftar dulu yer..

hush sonok korang nari poco-poco yer..gelek jgn tak gelek

emm..syok yer fara..hilang smua ko nyer step..lingkang pukang..ekeke

ha..ini lah antara orang kuat yang telah pon berjaya...CDM Abg Lan, DDM Mai, Salha, CDM Kak Ana & CDM Hanis..proud to all of u..hope 1 day i'll b like uolls...insyallah...

Jan 12, 2011

Hakikatnya.....Proses Penuaan

Do you know ageing process starts at the age of 25?

Usually we know the terms of ageing refer to face. But actually badan kita juga melalui ageing process!

Pada usia 20-an

Bentuk payudara lebih anjal dan tegak
 
 
 Perut kempis



 punggung padat & anjal

 
Pada usia 30-an
(selepas melahirkan anak 1 or 2)


Dada akan mengalami pertambahan 3cm
Size payudara akan mengendur sebanyak 3cm-5cm


Perut buncit (kajian: 1 dalam 2 orang mengalami perut buncit)


pinggang bertambah 4cm


punggung akan menjadi bentuk pear (kajian: 1 dalam 4 orang)



Pada usia 40-an


Badan akan membulat (apple) or double pear
dada hilang anjal



perut semakin buncit (Kajian: 13% sahaja akan kekal bentuk tubuh asal)
Punggung semakin jatuh (1 dalam 2 orang)

 
 
Pada usia 50-an

  • Perempuan akan mengalami menopause
  • Masalah kesihatan mula timbul- darah tinggi, cancer, sakit2 sendi, kencing manis etc
  • Bentuk badan akan kekal.
  • Metabolism menurun
 
 
 
 
Dengan pemakaian Premium Beautiful, siri pembentukan pakaian dalam dapat membantu anda menghidari dari masalah2 ini!



Premium Beautiful is a body contour product, dapat mengagihkan lemak2 ke tempat yang sepatutnya. Membentuk semula pinggul dan payu dara.

Premium Beautiful juga dapat mencerahkan nipple pigment kulit pada warna asal.

Far Infrared yang terdapat di Premium Beautiful dapat menambahkan kekenyalan, dan ketegangan buah dada dan menggiatkan tumbersaran buah dada

Premium Beautiful direka cipta mengambil kira struktur wanita secara terperinci.

So what are you waiting for people?


No diet, No pills, No exercise, Save more money!!

Jan 10, 2011

Premium Beautiful Corset

SALAM UOLLS....

ANYONE FROM
NEGERI SEMBILAN or MELAKA
YANG NAK BELI CORSET PREMIUM BEAUTIFUL
ATAU BERMINAT NAK BUAT BUSINESS

KINDLY PLEASE SMS/CALL/EMAIL
012-2222169
bestshape2u@gmail.com

Jan 8, 2011

Kata-kata Semangat daripada Seorang Pemimpin yang Berjaya!!

Bagi saya, Premium Beautiful Business is the best biz and its a LONG TERM BUSINESS.  Memang bersyukur sangat coz Allah S.W.T memberi peluang pada saya untuk memcuba bisnes nih..dan dipertemukan dengan CDM Hanis. Saya sangat2 kagum padanya kerana dalam usia yang muda 26 tahun, seorang surirumah dia sudah mampu capai kejayaan yang boleh dibanggakan dan menerujakan...

CDM Hanis seorang pemimpin yang sangat bertanggungjawab..dia slalu bagi kata2 smangat pada semua downlinenya termasuk diri saya sendiri..saya sangat bersyukur kerana berada di bawah groupnya...So, saya amik kata2 darinya untuk menjadi tatapan uolls and mana tau satu hari nnti saya sendiri atau uolls pon boleh jadi macam CDM Hanis..who nows?!..



Salam semua

Mesti ada antara kita, yang masih tercari-cari ape biznes or side income utk menjana pendapatan keluarga kan? or at least tambah yang mana2 tak cukup tu...

Believe me, I was one of them... selalu imagine sorang2 mcm mana nak KAYA or at least ada DUIT... Hmmmm

And bila tengok orang muda drive kereta besar, bawak designer handbag yang 5 angka harganye.. mesti terus terpikir " mesti laki dia kaya... or mesti anak orang kaya dia ni" Tapi sebenarnye bila buat biznes Premium Beautiful ni, I realized that :

I don't have to be rich man's wife or anak orang kaya...

sebab kita sendiri mampu mengubah nasib kita! :)

This business is not all about making money semata-mata or ajak orang join biznes kita.. It is life changing process...

nak transform from :

Penakut jadi Berani
Pemalu jadi PEramah
Demotivated jadi Full of motivation
Pasif to active
malas pada rajin!


Orang tanya macam mana nak kekalkan biznes yang berpanjangan???
Senang saja... TARGETKAN UNTUK BIZNES PARTNER kita ... bila mereka DAPAT, mereka pasti HAPPY dan pastinya nak BUAT lagi!! Itu formula simple!!

And as a Leader, kita sentiasa kena berada di hadapan, kerana kitalah tunggak kejayaan biznes kita.. dan menjadi CONTOH yang terbaik buat business partners kita. Kalau buruk emak, buruklah anak2 nya...kalau mak elok insyaAllah anak2 semua duplicate je cara mak dia tadi..:D

Tiada pemimpin nak tengok rakan kongsi dia GAGAL... kecuali pemimpin yang bodoh. heeee

Biznes ni win-win situation, kita kerja keras kita yang dapat bahagiannya.. dan konsep biznes yang dijalankan ialah TEAM WORK PROJECT! Best kan! Ada tak dalam kehidupan seharian rakan sekerja kita or bos kita nak tolong capaikan target kita? Or naikkan pangkat kita? U takkan jumpa mana2 biznes or di tempat kerja ada orang willing to do that.

So ape tunggu lagi! Ayuh bangkit segera!!!

Jan 7, 2011

Gumbira bila dapat bersama




Setelah beberapa tahun lamanya..baru semalam dapat berjumpa ngn my bff...Mrs Iyda. last kiteorang jumpa time saya kawin dolu2...i'm so happy hokey...i really2 miss her so much...so kiteorang decide nak jumpa di jj bkt tinggi....

Iyda datang dengan en suaminya...diorang nampak loving sgt..malu2 kucing gitu...huhuhu..kiteorang lepak makan kat macD..bila dah jumpa tu mmg tak bleh nak tahan dah..peluk cium smua..duduk trus kiteorang chit chat chit chat sampai lupa daratan...cita pasal our life, anak, kerjaya and flashback balik zaman tok kaduk time study dlu...gosip pasal kengkawan lama..ekeke itu harus..hehe..mmg rindu time study dlu...best sgt..nsib baik tak msuk cite time bercinta..hikhik itu bahya...psstt iyda paling feeling meeling ok..

Sambil2 cita..sambil2 tu invite her to join the biz...she really excited...insyallah smoga ada peluang terbaik untuknya....lepas dah penat bercerita sampai lupa nak makan yg kiterang pesan tadi...tergelak besar smua..setel makan..kiteorang tawaf satu jj cuci2 mata...and tepat kul 3.30 kiteorang pon decide nak balik...hush ni part paling sadis...tak sanggup rasanya..mmg rasa skejap sangat..bila la kitorang nak jmpa lagi..ok iyda time to say goodbye..hope that we still keep in touch...nway saya takpat nak join besday party anak iyda hari ahad nih..coz ade kerja harus disetelkan..wish happy besday to ur cute daughter..sorry iyda...mish u :(

Testimonial....

UPDATE PICCA....



farah..nih gambo akak yer...dah ade shape kan..kan..kan..hihih


Email from my best fwen...dia baru 2 minggu pakai PB...


"Terima kasih farah coz introduce akak PB nih....mmg best pakai...tak rugi akak beli tau..byk msalah akak PB tolong..akak ada masalah sering terkucil apabila batuk, bersin atau time tergelak...bila pakai PB nih alhamdulillah akak dah ok dah...and yang best bila pakai bengkung..akak drive kreta relax jerk..pinggang tak rasa sakit and lenguh pon and membetulkan posture badan akak nih..
also akak dapat bentuk badan akak masa zaman dolu2..masa umo 20 tahun..wink..wink...nway fara pakai PB nih perut akak rasa kenyang jerk...last but not least PB pon boleh detox juga kan..coz akak slalu sendawa n terkentut-kentut, nak membuang pon senang je..hihihi :) terima kasih fara and sayanggg PB.."

p/s: gambar esok akak email yer....muah muah..


tak sabarnya nak tunggu gambar dari akak....
i will update her picca...tungguuuuuu......

Jan 6, 2011

Powernya Premium Beautiful

Tahukah anda Premium Beautiful mempunyai FIR? Dan ia memberi kesan amat baik untuk RAHIM dan VEGINA.



Antara kesan-kesan FIR :

  • Membantu mengangkat dan menegangkan kembali rahim pada bentuk asal


  •  
  • Membantu merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim


  •  
  • Membantu merawat keputihan dan masalah haid yang tidak teratur


  •  
  • Membantu melembapkan jalanan di dalam vagina tanpa merengsakan


  •  
  • Membantu menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder)


  •  
  • Membantu menjadikan dinding dan pintu vagina anda lebih elastik dan ketat semulajadi- menambah dan mengaktifkan cairan semulajadi di dalam faraj, menjadikan anda wanita yang paling istimewa kepada suami. Keistimewaan hanya anda dan suami dapat rasainya.



  • Tak rugi jika anda ada satu set PB...jadikan ia pakaian dalam anda sampai bila-bila...pakai dengan consistant anda akan dapat result TERBAIK!! Pilihan di tangan anda...

    012-2222169

    Saya Ingin Menonton Filem Faster !

    Jom kengkawan..13 Jan ni kite reramai gi serbu TGV KLCC tonton filem "Faster"...tak sabar nak tengok aksi-aksi hebat yang dilakonkan oleh The ROck!!

    Sinopsis:

    Selepas 10 tahun dalam penjara, Driver mempunyai satu matlamat utama sahaja - membalas dendam untuk kematian saudaranya dalam rompakan bank yang tidak sempurna lalu menyebabkan dia dipenjara. Kini bebas, dia memulakan misinya - dikejari oleh seorang veteran polis yang akan bersara dan seorang lagi pembunuh upahan. Bermulalah cerita misteri ini dengan penemuan butiran-butiran baru yang berkait rapat dengan pembunuhan saudaranya, menyebabkan matlamat akhirnya mungkin tidak lengkap...





    Jan 4, 2011

    SEMINAR SM/SSM 2011

      SEMINAR SALES MANAGER/SENIOR SALES MANAGER!!!
     
    To my beloved business partners please be inform that there will be a
    Seminar SM/SSM on the
    16th of January

    located at Eastin Hotel, Petaling Jaya.

    This seminar only held ONCE a year. So marilah kita ramai2 cepat register seminar ni!! Sebab rugi kalau tak ikut seminar ni ....
    nape ye?

    This is my 1st time join seminar nie..
    info from Hanis..

    course ni akan ajar macam mana nak start business ni dari segi nak share biznes dgn kawan2 kita, nak follow up, and perniagaan melalui internet. Hanya kumpulan CDM hanis sahaja ade topic Internet Business.. Pewwittt!!!

    And Hanis will be one of the speaker :)


    Seminar SM SSM 2010

    And tambahan pulak.. our millionaire Leaders CDM SITI ROHANA and CDM AZLAN will be joining us too!! For slot kongsi semangat!! Bestkannn!!!

    Semoga 2011 ni pembuka tirai kepada kejayaan-kejayaan mendatang!!

    So sesapa aje boleh mendaftar.. yang baru nak dengar2..
    yg dah jadi ahli.. boleh aje..


    Cepat book ur seat.. call me directly ya..

    012-2222169

    Sangat teruja untuk.......................

    ouh tidak mmg sangat berminat dengan ini...sony nex 5d.




    kalo boleh harinih gak nak gi sambar 1...i choose tis color...arghh memang dah tak sabar..en.hubby plz belikan tuk saya :(

    somebody ada tak yang baik hati nk belikan camera nih tuk saya??...ekeke kalo nak ikutkan baik beli nikon d3100..tp tak koser plak nak bawak gi travel gabak2 camtu..dapat yang kiut miut and setaraf dengan dslr mmg dah cukup power untuk saya yang beginner nih..
    eleh sajerk gatal.rasanya lagi berbaloi bli d3100 kan.sony tuh bukan lagi mahal ker?..  (eh sukati haku ler..duit haku)

    ada sorang member saya dah borong 1..gambar2 nya memang cantik..adoi tak sabarnya..kalo boleh nak minggu nih jugak..boleh begambar sakan satu family di bukit tinggi...

    hish dah lama tak gi bercuti...nak2 dengan family..ibu ayah and adik...harap2 smua berjalan dengan lancar..bukan bukit tinggi di pahang yer..di sumatera indonesia..ekeke

    dengar cita pemandangan kat sane cantik-cantik..dengan padi bukitnya..dengan kraftangan and kain sulamnya..mcm2 lagi lah..



    

    BIZNES DI HUJUNG JARI....

    Zaman millenium skang ni bermacam-macam cara anda boleh buat untuk biznes..benda pertama skali saya fikir ialah Business Partners melalui Blogging dan juga Facebook!!


    Sebab melalui Blogging and Facebook lah cara paling SENANG,MUDAH, dan PANTAS untuk segala urusan biznes dan anda dapat menjana pendapatan dengan mudah..

    Imagine this bangun tido pagi2 dapat SMS-es pastu email x cukup lagi phone call.. Bertalu2 orang nak beli Premium Beautiful dan juga join business!! Sampai dah nak tutup mata nak tido still lagi melayan..
    Mudah bukan??!!


    Why internet? Becoz most of YOU spend infront of the computer bukan?! Kalau tak Facebook mesti ade blog or bloghopping!!




    So mesti uolls smua ramai geng and kengkawan kat facebook kan..daripada situ kita dah ada connection..
    Bagi saya sangat2 rugi jika uolls duduk depan computer layan facebook or games but you tak dapat generate income!


    For bloggers pon boleh generate income bukan sahaja daripada Nuffnang, tapi kita boleh generate money from internet je....
      



    Dan percaya atau tak saya boleh dapat customer PB in one day like 10 macam tu?! bestkan?!!

    Bila suri rumah yang tak tahu jalan pun boleh buat biznes ni! Because biznes ni u can work from home or anywhere janji u complete pancaindera ade mata tangan kaki.. hehe

    Dan yang paling best uolls nak tau 70% business Premium Beautiful you all jumpa kat mana-mana blog adelah diconquer oleh group CDM HANIS!!

    Kejayaan MESTI ada CARA! dan inilah CARA yang paling PANTASS!!!!

    Nak Jadi seperti KAMI? Boleh..jgn dok pikir tunggu lama2.. lets join me...dail trus my number yer

    012-2222169

    Jan 3, 2011

    SELAMAT TAHUN BARU 2011

    MASIH BELUM TERLAMBAT UNTUK MENGUCAPKAN

    happy-new-year-2011-odometer_design.jpg
    AND...SEMOGA 2011 MEMBUKA LEMBARAN UNTUK SAYA PENUHKAN AZAM BARU...
    INSYALLAH USAHA TANGGA KEJAYAAN
    AZAM 2010 ADA YANG JADI ADA YANG TAK..
    TAK APA SAYA USAHA UNTUK BERAZAM LAGI..
    SEGALA KISAH PADA TAHUN 2010 SAYA ABADIKAN DALAM KENANGAN...

    Kita mesti ada matlamat, ada impian, ada visi dan misi.
    Inilah gagasan.
    Inilah visi dan misi.
    Semua kejayaan bermula dengan impian.
    Yang penting sekali bekerjalah supaya azam terlaksana.
    Berusahalah.
    Bergeraklah.
    Bertindaklah.
    Membinalah

    Untuk uolls semua, binalah impian anda.
    Jangan takut untuk berimpian besar.
    Kita yang tahu diri kita.
    Buatlah azam baru. Ia tidak perlu dibayar.
    Azam dan impian adalah matlamat perjalanan hidup.
    Ia mampu menjadi momentum untuk kita berusaha.
    Tiada impian tiada kejayaan.

    Selamat Membina Azam Baru!!! :)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...