Jan 8, 2011

Kata-kata Semangat daripada Seorang Pemimpin yang Berjaya!!

Bagi saya, Premium Beautiful Business is the best biz and its a LONG TERM BUSINESS.  Memang bersyukur sangat coz Allah S.W.T memberi peluang pada saya untuk memcuba bisnes nih..dan dipertemukan dengan CDM Hanis. Saya sangat2 kagum padanya kerana dalam usia yang muda 26 tahun, seorang surirumah dia sudah mampu capai kejayaan yang boleh dibanggakan dan menerujakan...

CDM Hanis seorang pemimpin yang sangat bertanggungjawab..dia slalu bagi kata2 smangat pada semua downlinenya termasuk diri saya sendiri..saya sangat bersyukur kerana berada di bawah groupnya...So, saya amik kata2 darinya untuk menjadi tatapan uolls and mana tau satu hari nnti saya sendiri atau uolls pon boleh jadi macam CDM Hanis..who nows?!..



Salam semua

Mesti ada antara kita, yang masih tercari-cari ape biznes or side income utk menjana pendapatan keluarga kan? or at least tambah yang mana2 tak cukup tu...

Believe me, I was one of them... selalu imagine sorang2 mcm mana nak KAYA or at least ada DUIT... Hmmmm

And bila tengok orang muda drive kereta besar, bawak designer handbag yang 5 angka harganye.. mesti terus terpikir " mesti laki dia kaya... or mesti anak orang kaya dia ni" Tapi sebenarnye bila buat biznes Premium Beautiful ni, I realized that :

I don't have to be rich man's wife or anak orang kaya...

sebab kita sendiri mampu mengubah nasib kita! :)

This business is not all about making money semata-mata or ajak orang join biznes kita.. It is life changing process...

nak transform from :

Penakut jadi Berani
Pemalu jadi PEramah
Demotivated jadi Full of motivation
Pasif to active
malas pada rajin!


Orang tanya macam mana nak kekalkan biznes yang berpanjangan???
Senang saja... TARGETKAN UNTUK BIZNES PARTNER kita ... bila mereka DAPAT, mereka pasti HAPPY dan pastinya nak BUAT lagi!! Itu formula simple!!

And as a Leader, kita sentiasa kena berada di hadapan, kerana kitalah tunggak kejayaan biznes kita.. dan menjadi CONTOH yang terbaik buat business partners kita. Kalau buruk emak, buruklah anak2 nya...kalau mak elok insyaAllah anak2 semua duplicate je cara mak dia tadi..:D

Tiada pemimpin nak tengok rakan kongsi dia GAGAL... kecuali pemimpin yang bodoh. heeee

Biznes ni win-win situation, kita kerja keras kita yang dapat bahagiannya.. dan konsep biznes yang dijalankan ialah TEAM WORK PROJECT! Best kan! Ada tak dalam kehidupan seharian rakan sekerja kita or bos kita nak tolong capaikan target kita? Or naikkan pangkat kita? U takkan jumpa mana2 biznes or di tempat kerja ada orang willing to do that.

So ape tunggu lagi! Ayuh bangkit segera!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...